Blog

Početna :: Blog

Osnovne informacije o Projektu :

Naziv projekta:    Okusi Jablanice za ruralni razvoj
Trajanje projekta: od januara 2018. godine do novembra 2018. godine
Vrijednost projekta: 39.572,76 KM
Lokacija projekta: područje Općine Jablanica

Opširnije...

U okviru projekta "Okusi Jablanice za ruralni razvoj" koji se implementira u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Europska unija, a koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), odrzana je radionica "Tehnološki proces proizvodnje po HACCP standardu".

Opširnije...

U organizaciji Općine Konjic, Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic i Agencije za lokalni ekonomski razvoj "PRVI KORAK" i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK 03. i 04. oktobra 2018. godine održan je 9. Međunarodni Festival hrane "KONJIC FOOD FEST".

Opširnije...

Članice udruženja „Žene za žene International“ Sarajevo predvođene direktoricom Saidom Sarić i gošćama iz Velike Britanije  na čelu sa direktoricom  njihovog udruženja Britom Fernadez Smit posjetile su UŽ „Most“ Jablanica“, a u sklopu posjete Jablanici, posjetili su i Općinu Jablanica gdje ih je primio Općinski načelnik Salem Dedić. Razlog posjete Jablanici je snimanje dokumentarnog  filma od strane udruženja iz Sarajeva o ženama koje su učestvovale u njihovim zajedničkim projektima, među ostalim i ženama iz našeg grada.

Opširnije...

U organizaciji Saveza poljoprivrednih udruženja općine Jablanica i pod pokroviteljstvom Općine Jablanica, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK, Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK, te Turističke zajednice HNK, Općinskom načelniku Salemu Dediću pripala je čast da otvori 10. jubilarni sajam „Jablanički dani zdrave hrane, ljekobilja i pčelarstva“.

Opširnije...