Blog

Početna :: Blog

U organizaciji Općine Konjic, Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic i Agencije za lokalni ekonomski razvoj "PRVI KORAK" i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK 03. i 04. oktobra 2018. godine održan je 9. Međunarodni Festival hrane "KONJIC FOOD FEST".

Na ovogodišnjoj manifestaciji je prisustvovalo 106 izlagača iz svih dijelova BiH, (voće, povrće, prerađevine od istog, zatim mlijeko i mliječni proizvodi, suhomesnati proizvodi), kao i proizvodi od meda i razne vrste ljekobilja koje su zastupljenje na cjelokupnom području BiH. Pored izlaganja poljoprivrednih proizvoda na ovogodišnjoj manifestaciji prisutni su bili predstavnici i predstavnice raznih udruženja građana koji su ponudili široku lepezu svojih proizvoda, a učešće su uzele i članice Udruženja žena "Most" Jablanica koje su izložile svoje proizvode i na taj način prezentovale individualnu ponudu i ponudu udruženja.


Poseban momenat ovogodišnje manifestacije je bilo takmičenje u kuhanju upriličeno između učenika srednjih škola BiH i zemalja regije zajedno sa njihovim mentorima.
Dodjeljene su nagrade za najljepše uređene štandove, a za kuharske timove organizovan je i posjet Titovom bunkeru.