Blog

Početna :: Blog

Članice udruženja „Žene za žene International“ Sarajevo predvođene direktoricom Saidom Sarić i gošćama iz Velike Britanije  na čelu sa direktoricom  njihovog udruženja Britom Fernadez Smit posjetile su UŽ „Most“ Jablanica“, a u sklopu posjete Jablanici, posjetili su i Općinu Jablanica gdje ih je primio Općinski načelnik Salem Dedić. Razlog posjete Jablanici je snimanje dokumentarnog  filma od strane udruženja iz Sarajeva o ženama koje su učestvovale u njihovim zajedničkim projektima, među ostalim i ženama iz našeg grada.

Općinski načelnik Salem Dedić je pozdravio prisutne te zaželio dobrodošlicu nevladinoj organizaciji „Žene za žene“ te gostima iz Velike Britanije koji su došli u posjetu Općini Jablanica i nevladinaoj organizaciji Udruženju žena „Most“ Jablanica.-„Udruženje koje najaktivnije radi i koje niže uspjehe i koje ima jako velike rezultate je „Udruženje žena Most“ Jablanica. Općina Jablanica pruža podršku svakoj nevladinoj organizaciji kako dodjeljivanjem prostora za rad, tako i kroz finansijsku podršku i osnaživanja udruženja“- istakao je načelnik Dedić i naglasio da „ u udruženjima na izradi projekata rade obrazovani, jaki, uspješni i snalažljivi ljudi voljni učenja, znanja, sazrijevanja, te koji su i  na usluzi Općini Jablanica“. Smatra da je velika privilegija dolazak drugih udruženja u posjete, te da se tako usvajaju nove stvari.

Ćamila Imamović predsjednica Udruženja žena„Most“ Jablanica istakla je da udruženje mnogo radi na razvoju Općine Jablanica sa provođenjem projekata za jačanje lokalne zajednice. Ističe da veliki doprinos udruženju daje Općina Jablanica te da bi bez subvencioniranja i podrške mnogo teže bilo. Nada se da će njihov rad i rad drugih udruženja u općini Jablanica inspirisati i druge općine da doprinose razvoju nevladnih oraganizacija.

Načelnik Općine Salem Dedić se zahvalio na dolasku i posjeti te zaželio ugodan boravak u Jablanici.