O nama

Početna :: O nama

Od samog početka rada udruženja, kroz razne projekte organizuju se kreativne radionice na kojima se izrađuju rukotvorine. Počeli smo od starih tradicionalnih izrada rukotvorina tkanje, vez, pletenje, šivenje, a došli do modernih tehnika u izradi kao što su decoupage, izrada slika na foliji isl. U cilju ekonomskog osnaživanja žena kao i udruženja nastala je Suvenirnica koja se nalazi u sklopu kompleksa Muzeja kao naš izložbeni prostor gdje izlažemo svoje radove. Također od ove godine obezbjeđene su i dvije štand kućice u kojima također izlažemo svoje radove. Kontakt osoba za Suvenirnicu je gđa. Elvedina Nezirić br. telefona 062 188 197.

 Poklonite svojim prijateljima ili poslovnim saradnicima ručno izrađene suvenire ili rukotvorine koje su izradile naše vrijedne članice.

Opširnije: Suvenirnica

U cilju očuvanja tradicionalne bosansko-hercegovačke sofre, članice udruženja su formirale sekciju bosanskohercegovačka sofra gdje su se posvetile spremanju tradicionalnih jela i pripremanju sofri za potrebe raznih manifestacija na našoj općini.

Opširnije: Usluge cateringa

Još članaka...

Naša misija

Misija udruženja je duhovno i ekonomsko osnaživanje žena, kako na lokalnom nivou opštine Jablanica, tako i inspirativno djelovanje na žene Bosne i Hercegovine, kao i povezivanje našeg udruženja sa drugim udruženjima u Bosni i Hercegovini, a i šire.

Naša vizija

Vizija žene Jablanice je jaka, aktivna, samosvjesna i ravnopravna žena.

Nagrade

Nagrade i priznanja